Arganolie voor de huid

Arganolie is zeer geschikt om aan te brengen op de huid. De arganolie trekt snel in en dat is wel zo prettig. Door de aanwezigheid van essentiële onverzadigde vetzuren, heeft arganolie een heilzame werking op de huid. Dankzij de hoge concentratie aan vitamine E, blijft de huid soepel en flexibel. Ook is arganolie rijk aan antioxidanten, welke huidveroudering tegengaan. Antioxidanten stimuleren celvernieuwing, waardoor je huid jong en strak blijft wanneer je arganolie gebruikt. Arganolie is bovendien zeer geschikt voor de droge huid, aangezien de olie een hydraterende werking heeft. Het resultaat: een stralende en gezonde huid! Je kunt arganolie over het gezicht én over je hele lichaam gebruiken.

Gezicht en lippen

Dagelijks krijgen we te maken met schadelijke stoffen. Deze stoffen komen vaak van buitenaf en worden ook wel vrije radicalen genoemd. Enkele voorbeelden van vrije radicalen zijn zonlicht, uitlaatgassen en bestrijdingsmiddelen. Vrije radicalen zijn een grote veroorzaker van huidveroudering. Wanneer huidveroudering plaatsvindt, resulteert dit onder andere in een slappere huid en rimpels. Met name in je gezicht wil je dit natuurlijk voorkomen.

Antioxidanten

Gelukkig bestaan er antioxidanten. Antioxidanten gaan huidveroudering tegen en houden de huid strak. Van nature komen antioxidanten voor in de huid, maar naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid antioxidanten af.

Pure arganolie bevat een grote hoeveelheid antioxidanten, waaronder vitamine E. Deze ondersteunen het herstellend vermogen van de huid. Door arganolie op je gezicht te gebruiken, blijft je huid jong en stralend. Arganolie wordt daarom ook wel een natuurlijke anti-aging voor je gezicht genoemd.

De oplossing voor een droge huid

Ook als je last hebt van een droog velletje op je gezicht, is arganolie een goede oplossing. Met name als het koud wordt of als de lucht droog is, kan je huid erg droog aanvoelen. Door een paar dagen achter elkaar een paar druppels arganolie op je gezicht en je lippen te smeren, geef je de huid de ultieme verzorging en hydratatie.

Hoe gebruik je arganolie op de huid van je gezicht?

Voor een optimaal resultaat, raden we aan om de huid van je gezicht eerst goed te reinigen met een mild reinigingsproduct. Na het wassen van je gezicht, dep je de huid droog. De schone huid is namelijk beter in staat op de arganolie goed op te nemen. Breng de arganolie daarna bij voorkeur direct aan op de huid. Dit kun je doen door een paar druppels olie tussen de palmen van je handen warm te wrijven. Vervolgens verdeel je de olie met zachte bewegingen over je gezicht. De olie trekt op deze manier goed in de huid. Binnen 10 minuten is de arganolie volledig ingetrokken en zal je huid zeer verzorgd en gehydrateerd aanvoelen.

Tip: vergeet niet om de oog- en lipcontouren zorgvuldig in te masseren met arganolie. Deze huid is immers gevoelig voor rimpelvorming. Door dit dagelijks te doen, bereik je een optimaal resultaat en voorkom je donkere kringen en rimpels.

Lichaam

Arganolie is niet alleen geschikt voor het gezicht. Ook de huid van het hele lichaam heeft baat bij de bijzondere eigenschappen van onze pure arganolie. We vergeten wel eens dat de huid ons grootste orgaan is. Een gezonde huid werkt als het ware als een schild: het beschermt ons lichaam tegen externe invloeden. Het is dus van groot belang om onze huid goed te verzorgen.

Intensieve verzorging van de huid

De huid heeft van zichzelf een natuurlijke kracht, maar door de vrije radicalen, zoals zonlicht en uitlaatgassen, kan de huid wel wat hulp gebruiken bij de verzorging. Ook kou en een lage luchtvochtigheid zorgen ervoor dat de huid de vochtbalans soms moeilijk op pijl kan houden. De koud kan door deze invloeden droog en trekkerig aanvoelen. In al deze gevallen is arganolie een goede optie bij het verzorgen van ons lichaam.

Dankzij de bijzondere samenstelling van pure arganolie, waaronder vitamine E, essentiële onverzadigde vetzuren en antioxidanten, zorg je met arganolie voor een goede hydratatie en verzorging van het lichaam.

Hoe gebruik je arganolie op het lichaam?

Het beste moment om je lichaam in te smeren met arganolie, is direct na het douchen. Dep je huid lichtjes af en zorg ervoor dat je huid nog enigszins vochtig is. Breng nu arganolie aan op de huid. Je zult merken dat je de olie gemakkelijk over de huid kunt verdelen, dat je weinig arganolie nodig hebt en dat de olie goed intrekt in de huid. Het is ook mogelijk om een paar druppels arganolie aan je bad toe te voegen. Arganolie werkt uitstekend als een natuurlijke badolie en doet wonderen voor de droge huid.

Diepe verzorging

Hebben bepaalde delen van het lichaam diepere verzorging nodig, zoals bijvoorbeeld je hielen, ellebogen of knieën? Verdeel dan dagelijks een paar extra druppels olie over deze gebieden en je zal snel een verschil merken.

Verstevigend effect

Naast een hydraterende en verzorgende functie, heeft arganolie ook een verstevigend effect op het lichaam. Dit maakt arganolie ook geschikt voor de hals en de decolleté. Door dagelijks enkele druppels op deze huid aan te brengen, zal je merken dat de stevigheid al binnen enkele weken toeneemt.

Tip: gebruik arganolie ook eens bij een massage. Door cirkelbewegingen te maken, trekt de arganolie nog beter in de huid en krijg je een intens gevoede huid.

Handen

Ook de handen hebben baat bij de verzorging die arganolie biedt. Vooral bij koude temperaturen of droge lucht, staan de handen bloot aan allerlei invloeden van buitenaf. Hierdoor kunnen de handen snel droog en ruw aanvoelen. Door je handen in te smeren met arganolie, geef je de huid van je handen de hydratatie die het nodig heeft.

Hoe gebruik je arganolie op de handen?

Het beste moment om de handen met arganolie insmeren, is vlak na het wassen van je handen. Was je handen onder lauwwarm water en dep ze vervolgens droog. Door de handen hierna direct met arganolie in te smeren, kan de huid de olie goed opnemen en trekt de olie volledig in. Hierna voelen je handen weer zijdezacht aan

Nagels

Wanneer je de handen met arganolie insmeert, doe je er goed aan om de nagels direct mee te nemen. Ook de nagels kunnen namelijk veel baat hebben bij de vitaminen en essentiële vetzuren die pure arganolie rijk is. Dit is nodig, want nagels kunnen door externe invloeden, zoals koude lucht of warm water, snel broos of dof worden. Als gevolg hiervan drogen de nagels uit en kunnen ze sneller breken. Door de nagels te verzorgen met arganolie, voorkom je dit.

Hoe gebruik je arganolie op de nagels?

Door je nagels regelmatig, en zo nodig dagelijks in te smeren met een paar druppels arganolie, verzorg je de nagels en gaan ze mooi glanzen. Ook zullen je nagels egaler worden. Masseer de nagels goed in en vergeet niet om de arganolie extra in te wrijven rond de nagelriemen. Je nagelriemen zullen vervolgens weer heerlijk soepel aanvoelen.

Een helend effect op nagelriemen

Kleine wondjes, kloofjes en velletjes aan de nagelriemen kunnen voor ongemakken zorgen. Bovendien ziet dit er niet verzorgd uit. Arganolie heeft ook hier een helend effect op. De huid rondom je nagelriemen zal er weer gezond uitzien.

Let op: ben je van plan om je nagels te lakken nadat je deze hebt verzorgd met arganolie? Geef de olie dan even de tijd om goed in te trekken en ga niet meteen je nagels lakken.

Huidproblemen

Arganolie is puur, mild en natuurlijk. Dit maakt arganolie ook uitstekend geschikt om te gebruiken bij diverse huidproblemen. Aangezien arganolie en herstellende werking heeft, kan het bijdragen aan een gezondere huid.

Herstelt het weefsel van de huid

Heb je vervelende littekens, striemen of zwangerschapsstriae? Dan kan arganolie helpen bij het herstel van deze huid. Arganolie heeft een bijzondere samenstelling, waaronder vitamine E en antioxidanten. Deze samenstelling draagt bij aan het herstellen van het weefsel van de huid.

Biedt verlichting bij huidproblemen

Arganolie kan ook veel verlichting bieden bij huidproblemen als eczeem, psoriasis en acne. Door deze huid dagelijks met arganolie in te smeren, draag je op een natuurlijke wijze bij aan huidherstel.

Geschikt als aftersun

Is je huid aangetast door de zon? Dan kan arganolie worden gebruikt als aftersun. Met arganolie zal je verbrande huid sneller herstellen. Dankzij de antioxidanten die arganolie rijk is, zal de schade van de zon aan je huid beperkt blijven.

Ontstekingsremmende werking

Arganolie heeft bovendien een ontstekingsremmende werking op de huid. Zo zullen ontstekingen in de spieren verminderen na een massage met arganolie.