Eigenschappen van arganolie

De Berbervrouwen wisten al eeuwenlang dat de eigenschappen van arganolie bijzonder zijn. Nu is ook wetenschappelijk bewezen dat de olie zeer rijk is aan werkzame stoffen, waaronder vitamine E, essentiële vetzuren en antioxidanten. De samenstelling van Marokkaanse arganolie is zeer waardevol en wordt steeds vaker gebruikt om huidveroudering te voorkomen.

Werkt als antioxidant

Antioxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen. Zonlicht, uitlaatgassen, vuile lucht en bestrijdingsmiddelen zijn vrije radicalen waarmee we allemaal in aanraking komen. Deze vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die huidveroudering veroorzaken. Zonder antioxidanten is de huid niet goed beschermd tegen vrije radicalen en ligt huidveroudering op de loer. Arganolie bevat vele antioxidanten en is daarmee een natuurlijke oplossing om de huid de nodige bescherming te bieden tegen vrije radicalen. Arganolie voedt de huid en is een effectieve manier om lijntjes en rimpels te voorkomen

Hoge dosering vitamine E

Pure arganolie heeft van nature een zeer hoge dosering van vitamine E. Met 620 mg per liter is arganolie buitengewoon rijk aan vitamine E. Vitamine E bevordert en stimuleert de celvernieuwing van de huid.Dit maakt arganolie bij uitstek geschikt als anti-aging product. Om huidveroudering tegen te gaan, hoef je dus niet allerlei ingewikkelde crèmes in huis te halen.

Het gebruik van pure arganolie is voldoende.

Bevat essentiële vetzuren

Essentiële vetzuren hebben een belangrijke functie in het lichaam. Zo zorgen deze vetzuren voor een goede opname van onder vitamine E. Aangezien essentiële vetzuren niet door ons lichaam worden geproduceerd, is het van belang om deze uit producten als arganolie te halen.

Linolzuur en alfalinoleenzuur zijn de belangrijkste essentiële vetzuren. Deze vetzuren zitten in arganolie.

Een jonge, soepele en strakke huid

Dankzij de vitamine E en de essentiële vetzuren die arganolie rijk is, verbetert de elasticiteit van de huid en verhoogt de hydratatie. Ook verminderen ontstekingen. Het resultaat is een gezonde, stralende en frisse huid.

Kortom: arganolie is het ideale product voor een jonge, soepele en strakke huid.