Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

    Top

    Traditionele gerechten

      /    /  Traditionele gerechten

    Laten we beginnen met traditionele Marokkaanse gerechten. De traditionele Marokkaanse keuken is een Berberse keuken. Daarbij komen invloeden uit West-Afrika en Andalusië. De basis van de meeste Marokkaanse gerechten is couscous en veel gerechten bestaan uit een tajineschotel.

    De Marokkaanse keuken is een keuken waar veel kruiden wordt gebruikt. Heerlijk om allerlei smaken te proeven en ervaren. Râs al Hânout is een bekende kruidenmix die in Marokko gebruikt wordt. Dit is een kruidenmix van wel meer dan twintig kruiden en komt vaak voor in de tajine. Andere Marokkaanse kruiden die veel gebruikt worden, zijn Harissa (vaak gebruikt in saus) en Chermoula (voor in de marinade). Daarnaast wordt er veel citroen, olijfolie en arganolie gebruikt. Arganolie wordt geproduceerd in Marokko en is niet weg te denken uit de Marokkaanse keuken. Deze geliefde toevoeging is een ware smaakmaker voor in de tajine of de amlou dip.

    De tajine is een typisch Marokkaans gerecht. Het gerecht is vernoemd naar de kegelvormige stoofpot van aardewerk. Deze kegelvormige deksel zorgt voor een goede luchtcirculatie. Zet de stoofpot op een zeer laag vuur en kook bijvoorbeeld groenten zoals tomaat, courgette en aubergine. Couscous is hét gerecht in de Marokkaanse keuken. Couscous maak je van gestoomde griesmeel, groenten, kip of ander vlees. Het vlees ligt vrijwel altijd onder de groenten. Vaak wordt deze couscousschotel opgediend met rozijnen, kikkererwten en gekaramelliseerde uitjes.

    Het toevoegen van een paar druppels arganolie zorgt al voor een heerlijke smaak. Je kunt de arganolie dus ook al aan de couscous toevoegen. De smaak van arganolie is het best als je voedsel stoomt of giet wat druppels erbij na afloop van het koken. Bij een temperatuur hoger dan 60 graden gaan de smaak en werkzame stoffen verloren.

    De amloudip is een heerlijk bewaard geheim uit Marokko. Een eeuwenoud, traditioneel gerecht van het Berbervolk. Het is een samenstelling van geroosterde amandelen, een scheutje arganolie en wat honing. Je mengt het door elkaar en krijgt een soort pasta, wat lijkt op pindakaas. Het smaakt verrukkelijk! op basis van honing, amandelen en arganolie. Je eet de amloudip bij een stukje brood of Marokkaanse pannenkoeken. Het is moeilijk te verkrijgen buiten Marokko. Marokko is namelijk de enige plek waar 100% pure arganolie geproduceerd wordt, dus probeer de amloudip eens zelf te maken.

    Arganolie is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens heel erg gezond en draagt bij aan het welzijn van je lichaam en geest. Ben jij benieuwd wat arganolie voor jouw gezondheid kan betekenen? Probeer onze 100% pure arganolie dan nu.

    v

    Jaren geleden ontdekten wij de bijzondere eigenschappen van arganolie. Wij willen dit geheim graag met je delen. Ontdek de voordelen van onze topkwaliteit arganolie.
    0
      0
      Jouw winkelwagen
      Jouw winkelwagen is leegTerug naar Shop

      Wachtwoord opnieuw instellen